Στα πλαίσια των συνεχών επαφών του ΔΣ του ΠΑΣΙΑΜΕΙ με την πολιτική και διοικητική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 έγινε  συνάντηση εργασίας του Γ.Γ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ κ. Πέτρου Παριανού με την Διευθύντρια Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης κυρία Αγγελική Σγούρα. Συζητήθηκαν τα εξής:

α)  Επαναλειτουργία των ομαδικών μαθημάτων και της Χορωδίας και των λοιπών μουσικών συνόλων

Το ΠΑΣΙΑΜΕΙ, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την προσήλωση του στα μέτρα για την καταπολέμηση του Κορωνοϊού και την προσήλωση του στο πρόγραμμα εμβολιασμού που έχουν εκπονήσει οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Ταυτόχρονα όμως επισήμανε στο ΥΠΠΟΑ τις υπάρχουσες κραυγαλέες ανισότητες εις βάρος της λειτουργίας των Ωδείων και Μουσικών Σχολών. Ζήτησε την άμεση επαναλειτουργία όλων των ομαδικών μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων και της Μουσικής Προπαιδείας, της Χορωδίας, της Μουσικής Δωματίου, των Ορχηστρών και των λοιπών Μουσικών Συνόλων, υπό τους ίδιους όρους με τους οποίους λειτουργούν τα σχολεία, τα φροντιστήρια και οι λοιπές σχολές.

Η κυρία Διευθύντρια απάντησε ότι η διοικητική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ συμφωνεί με τις θέσεις αυτές, και έχει κάνει σχετικές εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία. Ενημέρωσε δε ότι, από όσο γνωρίζει, η επόμενη ΚΥΑ που θα ισχύει από 13 Σεπτεμβρίου, θα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Υπό το φως αυτής της πληροφορίας, τα Ωδεία, οι Μουσικές Σχολές, και οι Σχολές Βυζαντινής Μουσικής μπορούν να ετοιμάζονται για πλήρη επαναλειτουργία από την ερχόμενη Δευτέρα, περιμένοντας φυσικά την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα θέτει τους όρους.

β) Διαβάθμιση

Ο Γ.Γ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ, σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ. (7/ 24-10-17, 19/ 09-04-2019 και 19/ 28-11-2020), της δια ζώσης συνάντησης του Προεδρείου του ΠΑΣΙΑΜΕΙ με την Υπουργό κυρία Μενδώνη την 22/05/2020, και της δια ζώσης συνάντησης του Προέδρου του ΠΑΣΙΑΜΕΙ κ. Μιχάλη Πατσέα με τον Υφυπουργό κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη την 3/12/2020, ζήτησε την υλοποίηση της υπόσχεσης της κυρίας Υπουργού για σύσταση επιτροπής με σκοπό τη διαβάθμιση των Αναγνωρισμένων Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Απολυτηρίων τίτλων τους, με την συμμετοχή του ΠΑΣΙΑΜΕΙ σε αυτήν.
Η κυρία Διευθύντρια απάντησε ότι το ΥΠΠΟΑ εργάζεται συστηματικά προς αυτήν την κατεύθυνση και πως σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΑΜΕΙ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                         Πατσέας Μιχάλης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:                Παρασκευόπουλος Ανδρέας
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Παριανός Πέτρος
ΤΑΜΙΑΣ:                               Μοντίνου Μαρία
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜ.ΣΧ:   Τερτίπη Χριστίνα
ΜΕΛΟΣ:                                 Οικονόμου Γεώργιος
ΜΕΛΟΣ:                                 Λιγνός Τιμόθεος