Εικαστικά για παιδιά

Home » Εικαστικά για παιδιά
Εικαστικά-για-παιδιά-art-academy2

Τα παιδιά… ο κόσμος μας !

από 18 μηνών : ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ (Σύστημα Orff) – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

από 3 ετών : ΧΟΡΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ (Σύστημα Orff)- ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

από 4 ετών : ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ -ΧΟΡΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ(Σύστημα Orff)-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τα μαθήματα στηρίζονται στη πεποίθηση ότι ο τρόπος για να εκφραζόμαστε και να επικοινωνούμε μέσα από τη ζωγραφική, μάς είναι ήδη γνωστός από την παιδική ηλικία. Απλά σιγά-σιγά «μαθαίνουμε» να τον ξεχνάμε μεγαλώνοντας. Η ζωγραφική είναι μια απασχόληση στην οποία επιδίδεται αυθόρμητα κάθε παιδί, και μπορεί να μας δώσει μια πρώτη γενικότερη εικόνα του συναισθηματικού του κόσμου αλλά και των προβλημάτων του. Το παιδί με τη ζωγραφική παρουσιάζει ελεύθερα, χωρίς την αυτοκριτική στην οποία υπόκειται συχνά ο προφορικός λόγος, τα συναισθήματα του και τον εσωτερικό του κόσμο.

Ζωγραφίζοντας καλλιεργεί την αισθητική του, δημιουργεί ωφέλιμα στον ελεύθερο χρόνο του, εκφράζεται, απελευθερώνεται, μας μιλάει με τη δική του ζωντανή και συμβολική γλώσσα. Ας το βοηθήσουμε, να απελευθερώσει το υποσυνείδητο του προσφέροντας του τα απαιτούμενα μέσα, (μολύβια, χρώματα κ.λ.π.)

Εικαστικά-για-παιδιά-art-academy2

Η έννοια του παιδιού είναι από μόνη της συνδεδεμένη με την πρωτοπορία και το μέλλον. Το οπτικό υλικό που χρησιμοποιούν τα παιδιά είναι εμπνευσμένο απ’ την καθημερινή τους πραγματικότητα. Οι ζωγραφιές τους μπορεί να είναι απλές, χαρακτηρίζονται όμως από ειλικρίνεια, αυθορμητισμό, γλαφυρότητα, αφέλεια και δευτερευόντως από στοιχεία τεχνικής και αισθητικής. Το παιδί με το δικό του σκίτσο και χρησιμοποιώντας άλλοτε θερμά και άλλοτε ψυχρά χρώματα εκφράζει το εγώ του και εξωτερικεύει τον εσωτερικό του κόσμο, με ευκολότερο τρόπο από τον γραπτό ή προφορικό λόγο που ακόμα δεν έχει αναπτύξει.

Ο αυθορμητισμός και η ελευθερία με την οποία διατυπώνουν τις εικόνες τους, στοιχεία απαραίτητα της παραγωγής τους, καθιστούν την εικονοπλασία ως κύριο μέσο έκφρασης μιας σημαντικής περιόδου της παιδικής ηλικίας.

Άλλα είδη εικαστικών που διδάσκονται:

  • Ελεύθερο-Σχέδιο-Για-μικρούς-και-μεγάλους-art-academy2g
  • Μαθήματα-Φωτογραφίας-art-academy2g
  • Εικαστικά-για-παιδιά-art-academy2
2021-06-30T18:05:27+03:00
Go to Top