Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων art academy

Στη Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων οι σπουδαστές αναπτύσσουν την ψυχοκινητική τους έκφραση, οξύνουν την κρίση τους και έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν συλλογικά, αφού το θέατρο είναι σύνθετη και κοινωνική τέχνη. Οι σπουδαστές, μέσα από ειδικές ασκήσεις βελτιώνουν την φυσική τους κατάσταση, την άρθρωσή τους και την αναπνοή τους, αφού τα απαραίτητα εργαλεία του ηθοποιού είναι το σώμα και ο λόγος. Η φοίτηση στο τμήμα ξεκινάει από την ημερομηνία δημιουργίας της θεατρικής ομάδας και λήγει στα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος σχολικού έτους.

Το ART ACADEMY προσκαλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε θεατρική ομάδα, χωρίς το άγχος των audition και των εξεταστικών επιτροπών. Απευθύνεται σε όλους – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ – που αγαπούν πραγματικά το θέατρο χωρίς επαγγελματικές επιδιώξεις και σε αυτούς που είτε δεν τους δόθηκε η ευκαιρία, είτε θεωρούν ότι η ηλικία τους δεν τους το επιτρέπει, δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ σε μια ανάλογη πρόταση για να εξασκήσουν και να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες δεξιότητες και ικανότητές τους.

Θεατρική-Ομάδα-Ενηλίκων-art-academy2

Με τις κινητικές ασκήσεις και τα παιχνίδια φαντασίας οι σπουδαστές γνωρίζουν το σώμα τους, μαθαίνουν να κινούνται και να εκφράζονται ελεύθερα στο χώρο, χωρίς να ντρέπονται ή να αισθάνονται άβολα, ανεβάζοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Μέσα από τις σπουδές της θεατρικής τέχνης οι σπουδαστές μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να γνωρίζουν βαθύτερα τον εαυτό τους και την προσωπικότητά τους, να αποκτούν αυτογνωσία, αυτοκυριαρχία και να μαθαίνουν καινούριους τρόπους προσέγγισης και συνεργασίας με άλλους ανθρώπους. Τέλος, μέσα από τους χαρακτήρες των ηρώων που υποδύονται και την βαθύτερη ανάλυση των έργων, ανακαλύπτουν τα νοήματα των μεγάλων κλασσικών και σύγχρονων θεατρικών συγγραφέων.

Τα έργα που διδάσκονται αντλούνται από το αρχαίο Ελληνικό θέατρο, το κλασσικό Ευρωπαϊκό και το μοντέρνο. Μέσα από την ανάλυση των κειμένων οι σπουδαστές γνωρίζουν τους μεγάλους συγγραφείς και εξοικειώνονται με τα έργα τους.