Προετοιμασία για Μουσικά Γυμνάσια-Λύκεια και Πανεπιστήμια (Τμήματα Μουσικών Σπουδών)

Home » Προετοιμασία για Μουσικά Γυμνάσια-Λύκεια και Πανεπιστήμια (Τμήματα Μουσικών Σπουδών)
Προετοιμασία-για-Μουσικά-Γυμνάσια-Λύκεια-και-Πανεπιστήμια-(Τμήματα-Μουσικών-Σπουδών)-art-academy

Προετοιμασία για εισαγωγή σε μουσικά πανεπιστήμια της Ελλάδος

Το πρόγραμμα στοχεύει στην άριστη και υπεύθυνη κατάρτιση του μαθητή πριν τις εξετάσεις. Ο υποψήφιος έχει στη διάθεση του όλο το πρόγραμμα της εξεταστέας ύλης , τα θέματα εξετάσεων παρελθόντωνετών, και του παρέχεται άριστη Θεωρητική, πρακτική και ακουστική εκπαίδευση (Ear Training).

Μαθήματα για την προετοιμασία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στα τμήματα Μουσικών Σπουδών των Πανεπιστημίων, μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές που βρίσκονται στην Α΄, Β΄ ή Γ΄ Λυκείου, ή ακόμα και οι απόφοιτοι Λυκείου με δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα μαθήματα για την προετοιμασία στα μουσικά Πανεπιστήμια είναι Ατομικά (στην αίθουσα διδασκαλίας βρίσκονται μόνο ο σπουδαστής και ο καθηγητής).

Σκοπός των μαθημάτων είναι η εκμάθηση της ύλης που απαιτείται στις πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο τη μέγιστη μοριοδότηση για την εισαγωγή του υποψηφίου σε τμήματα μουσικής των εξής πανεπιστημιακών σχολών

Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Προαπαιτούμενο είναι η γνώση της θεωρίας της μουσικής. Αν ο σπουδαστής δεν έχει γνώσεις θεωρίας της μουσικής ολοκληρώνει πρώτα όλη την θεωρία με ταχύρρυθμα μαθήματα.

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

 1. Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία

Α) Λόγιας δυτικής μουσικής παράδοσης

Β) Jazz ή άλλης σύγχρονης μουσικής έκφρασης

Γ) Παραδοσιακής, λαϊκής μουσικής παράδοσης ή βυζαντινής μουσικής

 1. Θεωρία μουσικής
 2. Αρμονία (επιπέδου υποχρεωτικού αρμονίας).
 3. Σολφέζ / Dictee Αναγνώριση μοτίβων, ρυθμικών μέτρων, συγχορδιών, διαδοχής συγχορδιών, ηχοχρώματος (μουσικών χροιών).
 4. Στοιχεία Μορφολογίας
 5. Ιστορία μουσικής
 6. Στοιχεία Βυζαντινής, παραδοσιακής, λαϊκής μουσικής
 7. Στοιχεία Μουσικής τεχνολογίας

Εισαγωγή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και

Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών των Αθηνών.

Προαπαιτούμενο είναι η γνώση της θεωρίας της μουσικής. Αν ο σπουδαστής δεν έχει γνώσεις θεωρίας της μουσικής ολοκληρώνει πρώτα όλη την θεωρία με ταχύρρυθμα μαθήματα.

 1. Αρμονία (επιπέδου υποχρεωτικού αρμονίας).
 2. Σολφέζ / Dictee Αναγνώριση διαστημάτων, ρυθμικών μέτρων και μοτίβων, συγχορδιών, διαδοχής συγχορδιών.

 Τμήματα μουσικών σπουδών εξωτερικού

Για την εισαγωγή σε διεθνή τμήματα μουσικών σπουδών οι υποψήφιοι προετοιμάζονται σύμφωνα με τα κριτήρια που απαιτούνται για την εισαγωγή τους στο εκάστοτε πανεπιστήμιο. Η προετοιμασία αφορά τους τομείς της μουσικολογίας, της εκτέλεσης/ερμηνίας κλασικής και τζαζ μουσικής. και διαμορφώνεται σύμφωνα με το γνωστικό επίπεδο του σπουδαστή και το επίπεδο των εισαγωγικών εξετάσεων του εκάστοτε πανεπιστημίου

Το πρόγραμμα στοχεύει στην άριστη και υπεύθυνη κατάρτιση του μαθητή πριν τις εξετάσεις. Ο υποψήφιος έχει στη διάθεση του όλο το πρόγραμμα της εξεταστέας ύλης παρελθόντων εξετάσεων, ενώ του παρέχεται άριστη Θεωρητική, πρακτική και ακουστική εκπαίδευση (Ear Training).

Μαθήματα για την προετοιμασία εισαγωγής στα Μουσικά Γυμνάσια-Λύκεια μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Ε΄ή και της ΣΤ΄Δημοτικού.

Μαθήματα για την προετοιμασία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στα τμήματα Μουσικών Σπουδών των Πανεπιστημίων, μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι που βρίσκονται στην Α΄, Β΄ ή Γ΄ Λυκείου, ή ακόμα και οι απόφοιτοι Λυκείου με δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα μαθήματα για την προετοιμασία στα μουσικά Πανεπιστήμια είναι Ατομικά (στην αίθουσα διδασκαλίας βρίσκονται μόνο ο σπουδαστής και ο καθηγητής).

Άλλοι τομείς σπουδών στη μουσική που διδάσκονται:

 • ωδείο-αργυρούπολης-κλασική-Μουσική
 • ωδείο-αργυρούπολης-Παραδοσιακή-μουσική
 • Tαχύρυθμα-για-ενήλικες
 • ωδείο-αργυρούπολης-Σύγχρονη-Μουσική
 • Μουσικοκινητική για νήπια από 18 μηνών (Σύστημα Οrff)
 • Προετοιμασία για Μουσικά Γυμνάσια-Λύκεια και Πανεπιστήμια (Τμήματα Μουσικών Σπουδών)
2021-09-20T09:36:49+03:00
Go to Top