ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Χρήστος Ελευθερίου

PGC The Royal Conservatoire / University of the Arts, The Hague

Πτυχιούχος και Διπλωματούχος Κιθάρας και Θεωρητικών.

Μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal Conservatoire / University of the Arts, The Hague. Συναυλίες σε Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία και  Ολλανδία.
Συνθέτης, στιχουργός και τραγουδοποιός.
Συμμετοχή στον τελικό των ΄΄Αγώνων ∆ημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού΄΄ που διοργάνωσε το ΄΄Ίδρυμα Ωνάση΄΄ στην κεντρική σκηνή της  ΄΄Στέγης Γραµµάτων και Τεχνών΄΄.
Η ζωντανή ηχογράφηση   κυκλοφορεί σε cd.

Σπούδασε Κιθάρα στην Αθήνα µε τους διακεκριμένους καθηγητές Λίζα Ζώη-Ευάγγελο Ασημακόπουλο, Ευάγγελο Μπουντούνη, Κώστα Γρηγορέα, Κώστα Κοτσιώλη και είναι κάτοχος Πτυχίου και Διπλώματος Κιθάρας καθώς και Πτυχίου Αρμονίας.

Στη συνέχεια έγινε δεκτός µετά από εξετάσεις στο Royal Conservatoire / University of the Arts, The Hague για Μεταπτυχιακές Σπουδές δύο ετών και αποφοίτησε µε το Post Graduate Certificate.

Σπούδασε επίσης Κιθάρα και Σύνθεση µε τον Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και καταξιωμένο μουσικό της Τζαζ Βασίλη Ρακόπουλο και Μονωδία µε τον βαρύτονο Κωστή Κωνσταντάρα.

Πήρε µέρος σε πολλά Master Classes σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις µε τους Καθηγητές-Σολίστ Pepe Romero, Thomas Miller-Perring, Abel Carlevaro, Robert Brightmore, Roberto Aussell, Hubert Käppell, David Russell, Oscar Ghiglia κ.ά.

Διδάσκει Κιθάρα και Θεωρητικά από το 1993 έχοντας τον βαθμό του Καθηγητή.

Έχει γράψει τέσσερα βιβλία που αποτελούν μία ολοκληρωμένη Μέθοδο εκμάθησης Κιθάρας και ένα βιβλίο με διασκευές σύγχρονων Ελληνικών τραγουδιών.

art-academy-Χρήστος-Ελευθερίου

Χρήστος Ελευθερίου

Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Γερμανία και την Ολλανδία, έχει συμπράξει µε τους φλαουτίστες Juan. J. Benllock, Myriam Jaurena, Beata Yvonna Glinka, και έχει ηχογραφήσει ζωντανά για το ραδιόφωνο.

Το 1998 ίδρυσε το ΄΄Ωδείο Σύγχρονης Μουσικής Εκπαίδευσης΄΄ Αναγνωρισμένο από το Κράτος και το ΄΄Art Academy΄΄ στην Αργυρούπολη.

Το 2013 διεκρίθη και επελέγη ως τραγουδοποιός ανάµεσα σε 650 υποψήφιους στην ΄΄Τέταρτη Ακρόαση΄΄ που διοργάνωσε η δισκογραφική εταιρεία ΄΄Μικρή Άρκτος του γνωστού στιχουργού Παρασκευά Καρασούλου.

Επίσης το 2013 επελέγη από την οργανωτική επιτροπή των ΄΄Αγώνων ∆ημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού΄΄ που διοργάνωσε το ΄΄ Ίδρυμα Ωνάση΄΄ στη ΄΄Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών΄΄ (Χρήστο Νικολόπουλο, Νίκο Ξυδάκη, ∆ηµήτρη Παπαδηµητρίου, Μπάμπη Στόκα) ανάµεσα σε 250 υποψήφιους και συµµετείχε µε το τραγούδι του ΄΄Ο βυθός΄΄ στον τελικό των ΄΄Αγώνων΄΄ που έγινε στην κεντρική σκηνή της ΄΄Στέγης Γραµµάτων και Τεχνών΄΄ τον ∆εκέµβριο του 2013 συνοδεία 12µελούς ορχήστρας.

Η ηχογράφηση έχει κυκλοφορήσει σε cd από τη ΄΄Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών΄΄.

Όσα ξεχνάς -Στίχοι Μουσική Χρήστος Ελευθερίου- Ερμηνεία Αντωνία Χαλλιορή

Κι αν θυμηθείς- Στίχοι Μουσική Χρήστος Ελευθερίου -Ερμηνεία Αντωνία Χαλλιορή

Τοίχος στην αυλή-Μουσική Χρήστος Ελευθερίου

Ο βυθός-Στίχοι Μουσική Ερμηνεία Χρήστος Ελευθερίου

Τραγουδώ την ομορφιά-Στίχοι Μουσική Ερμηνεία Χρήστος Ελευθερίου

Έρωτα εσύ -Στίχοι Μουσική Χρήστος Ελευθερίου -Ερμηνεία Αντωνία Χαλλιορή

Το παραμύθι σου-Στίχοι Μουσική Ερμηνεία Χρήστος Ελευθερίου

Η Κατερίνα η στρουμπουλή- Στίχοι Μουσική Ερμηνεία Χρήστος Ελευθερίου

Ένα παιδί μετράει τα άστρα-Στίχοι Μουσική Ερμηνεία Χρήστος Ελευθερίου

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE