Latin

Home » Latin
Latin-art-academy

Τα παιδιά… ο κόσμος μας !

από 18 μηνών : ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ (Σύστημα Orff) – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

από 3 ετών : ΧΟΡΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ (Σύστημα Orff)- ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

από 4 ετών : ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ -ΧΟΡΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ(Σύστημα Orff)-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η ΚΟΥΒΑ είναι η γενέτειρα πολλών Latin χορών. Στην αρχή του 20ου αιώνα η κύρια μουσική της Κούβας ήταν το Son το οποίο προήλθε από τη μίξη της λαϊκής ισπανικής μουσικής και αφρικάνικων ρυθμών οι οποίοι χρησιμοποιούνταν σε θρησκευτικές τελετές. Το Danzon ήταν μία εκδοχή του Son η οποία ήταν δημοφιλής στις ανώτερες τάξεις και είναι απόγονος του γαλλικού Contredanse ή Contradanza.

Η αφρικάνικη RUMBA γεννήθηκε από τους ιθαγενείς των βαλτότοπων της Κούβας, είναι τουλάχιστον 100 ετών και συνδέθηκε στην αρχή με τις κατώτερες τάξεις λόγω του διάχυτου αισθησιασμού της. Ο χορός ήταν στην ουσία μια παντομίμα στην οποία ο άντρας επιτίθεται στη γυναίκα ενώ εκείνη προσπαθεί να αμυνθεί αλλά συγχρόνως να τον προκαλέσει με την πολύ έντονη κίνηση στους γοφούς. Η μίξη του λαϊκού αυτού χορού με το Son δημιούργησε τη Rhumba όπως την ξέρουμε σήμερα. Ο ρυθμός των τραγουδιών αυτών μοιάζει με πολλά πετυχημένα μπλουζ και αγαπήθηκε από όλους

MAMBO λέγεται ότι ήταν το όνομα μιας ιέρειας του βουντού στην Αφρικανική θρησκεία. Το κουβανέζικο mambo γεννήθηκε από τη μίξη των αφρικάνικων ρυθμών με το Danzon, στην πορεία του όμως δέχτηκε επιροές και από τις μεγάλες jazz ορχήστρες του ΄40. Ο χορός δημιουργήθηκε όταν στις πρόβες των μουσικών που έπαιζαν Mambo μαζεύονταν ζευγάρια από τις λαϊκες τάξεις και αυτοσχεδίαζαν. Ήδη από τις αρχές του 1930 οι ορχήστρες Λατινοαμερικάνικης μουσικής όλο και πλήθαιναν στη Βόρειο Αμερική δίνοντας μια ανακατεμένη γεύση από Τανγκό, Σάμπα και Ρούμπα και προετοιμάζοντας το έδαφος για την ορμητική εισβολή του Μάμπο!! Αυτός ο τόσο αγαπημένος ρυθμός οφείλεται σε έναν και μόνον άνθρωπο. Τον Περέζ Πράντο!! Και όμως, ξεκινώντας από την πόλη του Μεξικού, η μουσική αυτού του ανθρώπου δημιούργησε μια πραγματική επανάσταση που εξαπλώθηκε και αγαπήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το CHA-CHA-CHA είναι ένας σχετικά καινούριος Latin χορός. Προτοεμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και προήλθε από το Mambo. Υπήρχαν τρείς τύποι Mambo, το μονό, το διπλό και το τριπλό. Το τριπλό Mambo έγινε κάποια στιγμή ξεχωριστός χορός και ονομάστηκε Cha Cha Cha, πιθανόν από των ήχο των ποδιών κατά τη διάρκεια του τριπλού βήματος. Η μουσική του Cha Cha Cha είναι πιο αργή από αυτή του Mambo ενώ χαρακτηριστικό της είναι ο πολύ κοφτός ρυθμός (staccato).

Latin

SALSA Πρόκειται για μείξη λατινοαμερικάνικων και αφρό-καραϊβικών στοιχείων χορού. Είναι γρήγορος χορός με ελευθερία κινήσεων και πολλές στροφές. Οι «salseros» ήταν μουσικά συγκροτήματα τη δεκαετία του ’40 που στην ουσία έπαιζαν «λίγο απ’ όλα». Η Salsa είναι το μείγμα της κουβανέζικης και της πορτορικάνικης χορευτικής μουσικής και δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’60 από τους λατινοαμερικάνους μετανάστες στη Νέα Υόρκη, αρχικά βασισμένη κυρίως στους παλιότερους κουβανέζικους ρυθμούς (Son, Mambo, Guaracha) για να αυτονομηθεί στυλιστικά στη συνέχεια, αφομοιώνοντας στοιχεία απο την jazz, την πορτορικάνικη μουσική, την samba και την rock. Στην δεκαετία του 70 η salsa μεταβλήθηκε στο κατ΄εξοχήν soundtrack των λατινοαμερικάνικων μεγαλουπόλεων, υιοθετώντας (και στιχουργικά) μια κριτική στάση απέναντι στην κοινωνία και ταυτίζοντας εαυτόν με τα κατώτερα, οικονομικώς και ταξικώς, στρώματα των λαών της Λατινικής Αμερικής. Για την ακρίβεια η Salsa είναι ο απόγονος του Son της βόρειας Αμερικής.

Η SAMBA γεννήθηκε στη Βραζιλία και βασίζεται στη μουσικές παραδόσεις των Αφρικανών σκλάβων, των ιθαγενών της χώρας και των Πορτογάλων αποίκων. Έχει τις ρίζες της σε έναν αφρικάνικο χορό, τη Mesemba, η οποία σχετιζόταν με θρησκευτικές τελετές. Η Mesemba συνδυάστηκε με το Maxixe, ένα βραζιλιάνικο χορό που βασιζόταν στην Habanera και την Polka και δημιουργήθηκε, πιθανότατα στο Rio de Janeiro, ένας νέος χορός η Samba ο χορός του κεφιού, του καρναβαλιού και της σαμπάνιας. Έγινε πρώτα γνωστή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και αργότερα οι χορευτικές μελωδικές νότες της χρησιμοποιήθηκαν από διάφορους λατινοαμερικάνους συνθέτες κατακτώντας τον κόσμο. Η Σάμπα εμφανίστηκε στην Νέα Υόρκη το 1929 όπου εξελίχθηκε σε έναν πολύ δημοφιλή χορό. Στην νότια Αμερική, όπου και πατρίδα της, η Σάμπα χορεύεται σε μέτριο έως αργό ρυθμό, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες ο ρυθμός της είναι πολύ γρήγορος.

Το MERENGUE είναι ο εθνικός χορός της Δομινικανής Δημοκρατίας, ενώ στην Αϊτή υπάρχει ένας αντίστοιχος χορός που ονομάζεται Meringue. Ο χορός λέγεται ότι προήλθε από τους σκλάβους, όταν δεμένοι ο ένας με τον άλλο έκοβαν ζαχαροκάλαμα στο ρυθμό των τυμπάνων. Το Merengue παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία τόσο στο tempo όσο και στη μουσική και είναι ένας από τους πιo κεφάτους Latin χορούς.

To PASO DOBLE προέρχεται από την Ισπανία. Σε αυτό τον χορό ο ταυρομάχος είναι ο ταύρος και η ντάμα η καλή του. Το paso είναι ένας δυναμικός χορός που χρειάζεται εξάσκηση και δεξιοτεχνία.

Tο Αργεντίνικο ΤANGΟ, xορός άκρως ερωτικός και σπιρτόζικος είναι όπως και η ζωή. Ο άντρας προτείνει και η γυναίκα διαλέγει: τον ακολουθεί ή τον αρνείται.

Το ROCK’ N ROLL γεννήθηκε στη νότια περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει λατινοαμερικάνικες επιρροές. Με την μορφή που είναι γνωστό σήμερα το πρωτοσυναντήσαμε το 1940. Για πολλά χρόνια τα «καλά» μαγαζιά της εποχής δεν έβλεπαν με συμπάθεια τον καινούργιο χορό. Η άγρια μορφή και οι ακροβατικές φιγούρες του, δεν επέτρεπαν παρά μόνο περιορισμένο αριθμό χορευτών στη πίστα. Παρόλα αυτά το Ροκ εντ Ρολ παρέμεινε και θα παραμείνει ένας από τους δημοφιλέστερους κοινωνικούς χορούς.

Άλλα είδη χορού που διδάσκονται:

  • Hip-Hop-rnb-art-academy3
  • Latin-art-academy
  • Zumba-art-academy
  • Ρυθμική-χοροκινητική-για-νήπια-από-3-ετών-art-academy3
2021-07-01T00:25:39+03:00
Go to Top